Thursday, February 19, 2009

sejadah + telekung...

sume tahu kite wajib tunaikan solat 5 waktu..
tp bkn aku nk tny ckup ke x solat korg nih?
aku nk tny bp kali sepanjang hayat korang bsuh sejadah + telekung korang?
n surau2 kat shoping complex..

eheh cm xsesuai je aku tny benda2 ni kn??
yela aku ni dh ah pesen fly the tudung..

aku post psl ni sbb smlm aku p sunway pyramid n solat zohor kat surau jusco dlm sunpi tuh.
surau tu juz blh muat 4org je...
sblh surau tu ade toilet yg sgt la luas bgande2 dr surau tu..
telekung die MasyaAllah...
tpkse je pakai..

dlm solt tu tpkse thn nafas.
mudah2an Allah terime solat aku tuh.

antara surau kat shoping complex
-mid valley (surau OK , telekung OK)
-sogo ( surau OK, telekung OK)
-sacc mall ( surau OK, cantek tp telekung xbrape OK)
-pas ( surau luas tp xbp bersih n telekung kotorr)
-kl sentral ( surau ok tp tlekung x bp best)
-central market ( surau OK, telekung OK)
-sungei wang ( surau blh tahan la, tlekung ok kot)
-selayang mall ( surau nun kat atas ngn parking lot cm kat pas, surau OK tp tlekung cm hampeh)

kesimpulannye--- mane2 shoping comples ade suaru tp kbnyknnye kecik n telekung yg xbp nk best. pdhal kat mlysie ni kn rmai org islam...

nk pegi mn2 bwk tlekung sendiri. sejadah pn same.

ok skrg nk tny bape kli sepanjang hayat korg bsuh sejadah + telekung??
dlm seminggu @ sebulan @ setahun @ 22tahun bp kali bsuh sejadah + telekung?
bandingkan pulak dgn dlm semunggu @ sebulan @ setahun @ 22 tahun, bp kali korg bsuh bju @ beli bju nk p clz, bju jmp awek @ pakwe?

cmne keadaan korg sebelum jmp KEKASIH AGUNG n cmne pulak keadaan korg bl jmp awek @ pakwe korg?
wangi? busuk? bgun tido xmandi xgosok gg lg? pakian bru? telkung sebulan x basuh? sejadah cmne pulak?

hemmmmmmmmm......

7 comments:

  1. kalau jumpa sultan bukan main bersiap... kan kan kan?

    ReplyDelete
  2. hehehe alhamdulillah...

    lain kali bawak jela telekung sendiri g sana...huhuhu takdela berebut n tahan nafas...hahaa

    ReplyDelete
  3. tu jmp sultan..
    ko jmp awek ko cmne?

    ReplyDelete
  4. nk g basuh telekung skang ah!
    hahaha..
    (1 lg pembohongan dr GG)...

    jap ek!
    camne lak telekung kat FaC kte??
    surau beSaa x??
    muat x nk tampung stuDent FTMSK yg ramai tuh??

    hehehe...

    ReplyDelete
  5. aku jumpe awek aku, slamber je tak mandi. eh, apehal?

    ReplyDelete
  6. mmg nk ckp psl surau tmsk tu gak. tp ni sbb psl shopin' complex xjd la nk post skali.

    surau tmsk sgt masalh
    lab kan main byk n besor2.
    tp surau juz muat bp org je.
    dah ah blobang bw boys n galz.
    klu aku solat kat sane aku slu gak ah skodeng dak laki yg solat. ye ah nk cri calon2 suami yg beriman.....eheh
    stil boleh thn la surau kite tu
    cz ade time die basuh tlekung2 tu..
    den ade la pnmbhn surau tp kat fac dentistry tula
    tp kn, brani ke dak cs masuk dlm surau tuh?

    ReplyDelete
  7. hehe posting yg agak menarek..
    surau fac kite x bes sbb masuk2 je kaki da basah.
    adehss.

    ReplyDelete

please leave your comment.. thank you!