Saturday, December 05, 2009

Broken Heart..


Ni sebuah kisah benar... jap muzik intro..
treng treng trengggggggg......
OK.. Cite ni dari kawan kepada kawan kepada kawan aku kepada kawan...
yg tkurang tu aku tambah la bagi kaw sket kn.. yg tlebih tu aku sunting2 la kn..

Tembikai @ Tem (bukan name sebenar) seorang gadis sunti yg agak comel
telah berkenalan dengan Mr.Proton @ Ton (bukan name sebenar jgk)
seorang jejaka yg agak tampan n mampu mncairkan hati byk pmpuan..
Dorang ni jumpe mase tgh main boling kat alam sentral
(suke ati aku la nk bg dorg main boling kat mane kn..)..
Line dorg sebelah-mnyebelah je.. Then Proton main2 mate ngn Tem..
Dah nk habis game tu, Proton pn ngn macho nye mintak no phone Tem..
Tem pn tsipu2 nk bagi @ x..
Tp after di pjuk rayu, last2 Tem pn bagi la no phone kat Proton..

Maka bermula episod berbalas mesej n calling2..
"Dah makan? dah mandi? ala demam ke? cpt2 g clinic tau"
lame2 "rindu la cyg.." (bluwekkkk i want to puke)..
Awal perkenalan dorang, Tem ade tnye Proton, Proton ni single ke?
Proton pn jwb "Of cos ( bunyi cm iklan potong wayar P1Max),
im single bebeh. Im not married yet.."
n di sebab kn dgn confident nye Proton jwb he is single,
so Tem pn xkesah la nk bkawan ngn Ton..

Setelah bberapa bulan (adela sbulan dua) berkenalan,
Tem pn tbukak la hati nk jumpe Ton once again..( g dating la maksud nye..)..

Kawan punye kawan, dating punye dating Tom rase sumting is going wrong...
She got very high instinct.. Most of her instinct is correct...
One day, while dorg tgh dating Mr.Ton nk beli jajan kat 7e..
Mr.Ton pn masuk la g 7e sorg2, Tem duk dlm keta je..
Ms duk sorg2 dlm keta tu la Tem geledah keta Mr.Ton,
Tem jmp bil tepon dlm laci keta, adela 2,3 keping..
Tp name dlm bil tu bukan nye Proton Bin Perodua,
tp name perempuan, Teratai Binti Layu Di Tasik Madu (bukan name btul)..


Tp die jz dpt tgk bil tu kjap jela sbb tetibe Mr.Ton dah kuar dri 7e,
cpt2 Tem simpan balik bil tepon tuh.
Start dari kes tu Tem dh rase xsdap hati...
Again she ask Mr.TOn, "Mr.Ton dear, did u single??"..
n again he answer "yes Tem dear, im single..."
"Damn this man, i know he not tell the truth.."<-- ni Tem ckp dlm hati jela..

n sjak ari tu, Tem cube jauhkan diri dari Ton..
but Ton still nk jmp n dating2 ngn Tem..
n disebabkn Ton briye2 n brsungguh2 nk date lg ngn Tem,
Tem pn pcaye yg Ton ni single...

But.....

once again, not once but many times lah Tem ni cm tjumpa, terase yg Ton ni not single..
Nk cite ape yg Tem jmpe n terase tu aku pn xtau la..
Sama ade dah bkawen @ btunang, Tem pn xtau la..
ade skali tu, Tem tcium minyak Yuyi cap Limau
yg baby selalu pakai tuh kat badan Mr.TOn..
n mcm2 lagi la..

Tem rase cm nk nangis.. Serabut weh..



tp munjur jgk si Tem ni x anggap hubungan die n Ton serius,
yela instinct Tem mngatakn yg Mr.Ton not single,
kang dh tjatuh hati susah pulak, dh kne pungut balik kn.. ehehe..
lagipun based on ape yg Tem ni jmp n terase,
Tem yakin Mr.Ton mnyayangi that bini @ tunang die..

tp yg buat die rase nk nangis bkn sbb die takut kehilangan Mr.Ton
(ala laki bkn sorg, Tem blh cari lain)
tapi perasaan bersalah die kat bini @ tunang @ anak Mr.Ton..
Tem membayangkan perasaan die klu die kat tempat bini @ tunang Mr.Ton..


kat cni la byk lg persoalan yg keluar..

- Mr.Ton ni dah kawen ke blm sbnrnye??
- Mr.Ton ni single ke x?
- Mr.Ton dah ade anak ke?
- Mr.Ton ni tgh gersang ke sbb bini dlm pantang?
Sbb Tem terbau minyak baby tu kn..
- Kenapa kalau Mr.Ton dah kawen n dah ade anak @ dah bertunang
-- die xnk mgaku??
-- stil sanggup kluar ngn pempuan lain??
-- x kesian ke kat bini yg sakit susah payah bersama?
-- ape tujuan Mr.Ton "makan luar"?
-- still bersungguh n sanggup nk bjumpa Tem di lain mase wpun
Tem dah xnk jmp Mr.Ton???
-- sanggup bt cmni kat wife @ tunang @ awek die?
-- ape perasaan Mr.Ton bl 'makan luar'? x rase bersalah ke??
- Ape yg patut Tem buat?????

most of peoples akan ckp " bodoh la Tem ni, tiggal kn jela Mr.Ton tuh.. ape susah"..
besides, korang akan cakap ape kat Tem @ Mr.Ton @ aku..
plz leave ur comment dear...
tenkiu in advance..

wassalam..




8 comments:

  1. keputusan yang terbaik kadang yang paling sukar. rilek ar, ramai orang suka tembikai. kenapa tak tunggu encik BMW ke en mercedese..

    aku macam kenal tembikai..

    ReplyDelete
  2. ni curi dari gijie

    ".....korbankanlah sesuatu demi mencapai sesuatu....."

    amacam? ironi pulak

    ReplyDelete
  3. eh mai pura pura tanya pulak. hahaha

    aku komen bagi pihak dat. ekekekek _cekkeya_

    ReplyDelete
  4. - Mr.Ton ni dah kawen ke blm sbnrnye??
    blum kwin tp nk mggatal...

    - Mr.Ton ni single ke x?
    klu mr tom tom bak encik aznil nawawi 2 aku pcaya la sigle migle...

    - Mr.Ton dah ade anak ke?
    ank rambut ank mate ank tekak...

    - Mr.Ton ni tgh gersang ke sbb bini dlm pantang?Sbb Tem terbau minyak baby tu kn..
    org memberi kite merase, org berbudi kite berbahasa...pikiaq sndiri...bnyk mkn ikn kembong

    - Kenapa kalau Mr.Ton dah kawen n dah ade anak @ dah bertunang
    -- die xnk mgaku??
    nme pun nk mgagatl

    -- stil sanggup kluar ngn pempuan lain??
    klu kuar dgn laki nnt org ckp "gay" plak

    -- x kesian ke kat bini yg sakit susah payah bersama?
    klu kesian xbuat la...

    -- ape tujuan Mr.Ton "makan luar"?
    dh lme "makan dalam".............

    -- still bersungguh n sanggup nk bjumpa Tem di lain mase wpun
    Tem dah xnk jmp Mr.Ton???
    first love....myb......

    -- sanggup bt cmni kat wife @ tunang @ awek die?
    klu x sanggup xjd cite.........

    -- ape perasaan Mr.Ton bl 'makan luar'? x rase bersalah ke??
    myb die rase lg sedap kot tgk bini @tunang @ gf die makan hati....

    - Ape yg patut Tem buat?????
    kembali ke pangkal jalan...

    MA....

    ReplyDelete
  5. adoyai... sape Tem yg korg kenal tu??
    aku bkn Tem daaa

    ReplyDelete
  6. Ermmm... tembikai o tembikai.. kenapalah En Proton yg ko pening2 kan.. lain lah klau en keta lembu yang tentu ada kemungkinannya berbini... hik hik

    ReplyDelete
  7. Hye, nice blog.

    ps://tumpang iklan jap ye. cari shoutbox tak jumpa.ehhehe

    jom beli selendang

    http://jombeliselendang.blogspot.com
    jom beli selendang

    ReplyDelete

please leave your comment.. thank you!